Warsztaty W dniu 23.lutego br. w sali OSP w Łącznej odbyło się spotkanie zorganizowane przez Stowarzyszenie Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej Oddział w Łącznej oraz Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogram 2015. Tematem spotkania były warsztaty kulinarne oraz edukacyjne z zakresu marnowania żywności. Udział w warsztatach mógł wziąć każdy kto korzysta z pomocy żywnościowej z terenu Gminy Łączna. Wszystkich przywitał prezes Stowarzyszenia radny p. Jacek Śliwa. Wśród zaproszonych gości byli: Sekretarz Gminy p. Mirosław Kopytek, Skarbnik Gminy p. Alicja Miernik, radni: p. Jolanta Żaczek, p. Tomasz Czerwiński, współpracownik naszego Stowarzyszenia ze Skarżyska Kamiennej p. Dominik Treliński, kierownik GOPS p. Bernardyna Wasińska, prezes Stowarzyszenia PKPS z Bliżyna p. Monika Sokołowska. Na początek pracownik GOPS w Łącznej p. Klaudia Kubińska przedstawiła prezentację na temat zdrowego odżywiania się, marnowania i przechowywania żywności oraz oszczędzania i wydatkowania.

www.diet coaching.xaa .pl Dietetyczne wskazówki

Na uczestników warsztatów czekał poczęstunek, który przygotowały panie korzystające z pomocy żywnościowej, członkinie Stowarzyszenia oraz panie z Kół Gospodyń Wiejskich. Do gotowania zostały wykorzystane produkty, które wydawane są z ramach pomocy żywnościowej. Nad całością części kulinarnej czuwała p. Leokadia z- ca prezesa naszego Stowarzyszenia. Wśród przygotowanych potraw była fasolka po bretońsku, wszelkiego rodzaju sałatki a ponieważ spotkanie odbyło się w Tłusty Czwartek na stołach królowały faworki i pączki.

Poniżej do pobrania kilka rad i wskazówek , które warto zawsze mieć pod ręką przygotowując posiłki.

dieta

12 zasad